Hjulinställning

De flesta bilar är idag framhjulsdrivna och då behövs en regelbunden hjulinställning på alla fyra hjulen. Detta är nödvändigt för att behålla de ursprungliga vägegenskaperna och minska snedslitningen av däcken.

Vi har den tekniskt avancerade utrustningen som behövs.

Fler skäl till hjulinställning:

Däckens livslängd ökar

Nästan alla har varit med om det. Du har köpt nya däck, men inom kort är två däck mer slitna än de andra. På ”moderna” bilar gäller det både fram- och bakdäck. Vanligaste orsaken är felaktig hjulinställning.

Lägre bränsleförbrukning

Minskad rullfriktion betyder lägre bränsleförbrukning. Om hjulinställningen är korrekt, löper alla hjulen optimalt, vilket ger minsta möjliga rullfriktion. Detta i kombination med rätt lufttryck ger ökad bränsleekonomi.

Bättre körsäkerhet

Genom regelbundna hjulinställningar får du en garanti på att bilen uppträder stabilt och ännu viktigare på köpet får du en säkrare bil.

Förbättra manövreringen

Drar din bil åt ena sidan, vibrerar ratten, känns bilen slingrig eller spårkänslig? Många av dessa problem löses med en riktig 4-hjulinställning.

Öka körglädjen

Riktig hjulinställning hjälper fram- och bakfjädring att göra sitt jobb. Om hjulupphängningen är rätt anpassad, tas stötar från vägbanan upp effektivare och bilen blir stabilare, vilket höjer komforten och körkänslan för dig och passagerarna.

Efter reparationen

Efter t.ex byte av spindelled eller andra framvagnsdetaljer bör man alltid utföra en hjulinställning.

I vår moderna verkstad hjälper vi dig med service och reparationer med bibehållen nybilsgaranti enligt EU-förordning 1400/2002/EG (03101). Vi har utrustning, kunnande och intresse för morgondagens bilar.

Vi reparerar ALLA bilmärken inget arbete är för stort eller för litet. Vi använder endast reservdelar av hög kvalitét, original- eller eftermarknadsdelar, t.ex. Bosch, Monroe, Mann, Mobil1, Textar, Walker m.fl.

De flesta bilar är idag framhjulsdrivna och då behövs en regelbunden hjulinställning på alla fyra hjulen. Detta är nödvändigt för att behålla de ursprungliga vägegenskaperna och minska snedslitningen av däcken.